Wat is het verschil tussen wilde en tamme kastanjes?
Tamme kastanjes kan je eten, wilde niet.
Aan tamme kastanjes zit een puntje, langs daar kan je ze ook openen, wilde zijn volledig rond en moeilijker open te krijgen, ze zijn immers niet om op te eten. De giftige wilde kastanje (Aesculus hippocastanum) behoort overigens tot een heel andere plantenfamilie. Ze worden wel gesmaakt bij herten en schapen. Voor paarden worden ze als medicijn gebruikt, vandaar de volksmond naam voor wilde kastanjes, de paardenkastanje.
De tamme kastanje heeft meer en dunnere stekels op zijn omhulsel.
Als de kastanjes al even liggen kan je nagaan of ze nog eetbaar zijn door ze in water te leggen, als ze zinken zijn ze nog goed, als ze drijven zijn ze waarschijnlijk reeds uitgehold door ongedierte.
Tamme kastanjes
Wilde kastanjes
Geroosterde kastanjes
Na het verwijderen van het omhulsel en de schil kan je de tamme kastanje zo eten, meestal worden ze geroosterd.
Kastanjes zijn erg gezond bevatten veel vitaminen en weinig calorieën, de ideale gezonde voeding voor op te nemen in een dieet.
Kastanje taart
Je kan ook een heerlijke taart maken op basis van kastanjes -> Kastanjetaart lekker snoepen zonder suiker.
- verschil
- eten & drinken
- eten
- voeding
- kastanjes