Waarom is spelt gezond ?

Spelt is een oergraan en onder het motto vroeger was alles beter is het per definitie goed!
De belangrijkste eigenschap is waarschijnlijk de zogenaamde 'bio-beschikbaardheid', spelt lost op in water en kan derhalve makkelijk opgenomen worden door het lichaam.
Het kan op natuurlijke wijze geteeld worden, zonder halmverkorters en /of chemische bestrijdingsmiddelen.
Spelt is gezonder dan traditionele tarwes's omdat
- de voedingswaarde van tarwe lagers is, de voedingswaarde zit in de kiem die bij het malen en zeven veelal verloren gaan.
- tarwe maar ook volkorenproducten kunnen schadelijk zijn voor een gevoelige darmwand.
- tarwe een sterke stijging en daling van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt.
- bij spelt gaan er geen voedingsstoffen verloren tijdens het malen.
- spelt bevat een mengeling van vetten,koolhydraten,mineralen, vitaminen en eiwitten.
- door de aanwezigheid van spelt worden er 'vrolijke' hoermonen opgewekt
- spelt is makkelijker te verteren dan tarwe door een andere samenstelling van de gluten
- er ontstaat een gelijkmatige bloedsuikerspiegel waardoor er minder behoefte is aan tussendoor eten en geschikt is voor diabetes patiƫnten
- spel helpt de cholesterolspiegel dalen door de aanwezigheid van veel onverzadigde vetzuren
- waarom
- gezondheid
- eten & drinken
- eten
- wetenschap