Waarom is spelt gezond ?

Spelt

Spelt is een oergraan en onder het motto vroeger was alles beter is het per definitie goed!
De belangrijkste eigenschap is waarschijnlijk de zogenaamde 'bio-beschikbaardheid', spelt lost op in water en kan derhalve makkelijk opgenomen worden door het lichaam.

Het kan op natuurlijke wijze geteeld worden, zonder halmverkorters en /of chemische bestrijdingsmiddelen.

Spelt is gezonder dan traditionele tarwes's omdat

  • de voedingswaarde van tarwe lagers is, de voedingswaarde zit in de kiem die bij het malen en zeven veelal verloren gaan.
  • tarwe maar ook volkorenproducten kunnen schadelijk zijn voor een gevoelige darmwand.
  • tarwe een sterke stijging en daling van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt.
  • bij spelt gaan er geen voedingsstoffen verloren tijdens het malen.
  • spelt bevat een mengeling van vetten,koolhydraten,mineralen, vitaminen en eiwitten.
  • door de aanwezigheid van spelt worden er 'vrolijke' hoermonen opgewekt
  • spelt is makkelijker te verteren dan tarwe door een andere samenstelling van de gluten
  • er ontstaat een gelijkmatige bloedsuikerspiegel waardoor er minder behoefte is aan tussendoor eten en geschikt is voor diabetes patiĆ«nten
  • spel helpt de cholesterolspiegel dalen door de aanwezigheid van veel onverzadigde vetzuren
  • waarom
  • gezondheid
  • eten & drinken
  • eten
  • wetenschap