Hoe 2048 spelen?

2048 spel

Voor je start met 2048

Let op dit spel is zeer verslavend, als je hier terecht komt is het wellicht te laat :-)

Gebruik de juiste versie van het spel, op Android bijvoorbeeld deze 
Controleer de settings, zorg er voor dat het maximum niet 2048 is maar dat het spel doorgaat na 2048, als je ooit zo ver gaat wil je vast verder geraken.
De meeste versies hebben enkele undo's, gebruik deze dan ook, het kan echt nodig zijn, de kat geeft je een duw en je mist, een verkeerde slide is zo gemaakt en anders kan je ze tactisch gebruiken als je een flater hebt begaan.

 

Beste techniek

De techniek om ver te geraken komt op het volgende neer;

-Gebruik slechts 3 richtingen, slide bijvoorbeeld nooit naar boven
-Werk naar een hoek toe, de tegenovergestelde hoek van de sliderichting die je niet gebruikt. Bv: Als je nooit naar boven schuift zorg dan dat je hoogste cijfer in de linker of rechterhoek zit.

Op deze manier kan je systematisch je hoogste getal verhogen.

 enkele beurten later - >

Waar gaat het mis ?
In bovenstaande is het logisch om als volgende stap de 16 bij de 16 dan naar rechts bij de 32 en dan de ontstane 64 bij de 64

Het volgende spelbeeld is ontstaan:

In deze situatie's is het belangrijk om de onderte rij steeds terug opgevuld te krijgen en nooit naar links te gaan. Als je hier tegen in de fout gaat is het meestal snel afgelopen, het hoogste getal staat niet meer in de hoek en je hebt minder ruimte om je sommen op te bouwen.

 

Wist je dat ?

Door de combinatie (beneden,links,beneden,rechts,beneden,links...) te volgen kan je met je ogen dicht duizenden punten verzamelen.
 

 

 

  • 2048
  • it
  • spel