Wat is de gezondheidsindex?

gezondheidsindex

De gezondheidsindex is een afgeleide van het algemene indexcijfer. Wanneer producten zoals tabak en brandstof uit de index worden gehaald krijgt men de gezondheidsindex.

Het cijfer geeft een indecatie van de economie en wordt in Belgiê gebruikt voor het systeem van de automatische loonindexering.

Als de afgevlakte gezondheidsindex (gemiddelde van de laatste 4 cijfers) de spilindex overschrijdt worden de lonen met 2% verhoogt.

 

  • wat
  • financieel
  • gezondheid
  • index
  • spilindex

Reacties

Zopas kreeg ik een huurverhoging van bijna 24 euro per maand,en dit vanaf November 2014. Maar aangezien de regering geen indexering wil toestaan door de spilindex niet toe te passen,stel ik mij de vraag kan een huurverhoging dan wel.Heeft de Gezondheidsindex niets te maken met de spilindex?

Hallo, Het hangt van het contract af, standaard is het wel degelijk de gezonheidsindex die een huurverhoging kan veroorzaken. Er is een indexering wanneer de gezonheidsindex de spilindex overschrijdt maar het ziet er niet naar uit dat dit snel gaat gebeuren, zie ook http://www.loonindex.be/gezondheidsindex en http://www.immoweb.be/nl/te-huur/artikel/hoe-moet-de-huur-geindexeerd-worden-.htm?mycurrent_section=rent&artid=4370

Is het normaal dat mijn huur met 50€ verhoogd

Reactie toevoegen

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.